Localitatea Timisu de Jos (judetul Brasov) Resedinta: Predeal. Denumire maghiara: Alsótömös.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Timisu de Jos, judetul Brasov

Cheia Cheii la 38,53 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 42,26 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 33,33 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 38,64 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 45,72 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 26,66 km
Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 21,62 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Fantana alba Fantana alba la 44,1 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 25,96 km
Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 40,86 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
DinoParc DinoParc Rasnov la 11,47 km
La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Ormenis Ormenis la 47,22 km
Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 26,23 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Dalnic Dalnic la 47,21 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 29,69 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Biserica fortificata Rotbav la 28,98 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 24,58 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Castelul Szentkereszty Arcus la 37,25 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 48,09 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 2,33 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 41,13 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 49,77 km
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 36,65 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 3,58 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Valea Comorilor Parau la 39,51 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Tampa Tampa la 6,35 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 3,63 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 24,81 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 28,61 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 4,74 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
[ Sus ↑ ]
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare la 2,2 km
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare la 2,2 km
Biserica romano-catolica Sanzieni Biserica romano-catolica Sanzieni la 65,46 km. Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Lacul Zorile Doftana la 50,24 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 65,12 km. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 50,61 km. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Chilia lui Dionisie Nucu la 65,83 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 64,6 km. Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 59,89 km. Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Izvorul din paraul Minei Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la 65,84 km. Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 50,98 km. Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Lacurile de langa Varghis Lacurile de langa Varghis la 59,96 km. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 55,57 km. Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 62,62 km. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 60,13 km. Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Gaterul vechi de la Gyula la 55,13 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Gradina de lavanda Tiparesti la 61,62 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.