Localitatea Rucar (judetul Brasov) Resedinta: Vistea. Denumire maghiara: Rukkor.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rucar, judetul Brasov

Copsa Mare Copsa Mare
Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Casa Albert Sighisoara
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara
Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Marpod Marpod
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Biertan Biertan
Gasita - Am gasit cutia.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris
Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Casa Loris Casa Loris Sighisoara
Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Manastirea Cisterciana Carta
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Moara de apa Moara de apa Homorod
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara
Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Pomi cu coroana cubica Sibiu
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita
Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului
Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara
Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara
Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Cisnadie Cisnadie
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
[ Sus ↑ ]
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc. Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Cheile Mari ale Dambovitei. Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka. Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Biserica evanghelica Cisnadioara. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland. Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor. Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland. Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Dealul cu lavanda Bezid. Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.