Localitatea Racos (judetul Brasov) Resedinta: Racos. Denumire maghiara: Alsórákos. Denumire germana: Ratsch. Alta denumire: Ruekesch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Racos, judetul Brasov

Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 36,34 km
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Lacul Crab Lacul Crab Porumbenii Mari la 36,26 km
Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
Nucul de la capatul satului Cotormani la 49,35 km
La capatul nord-vestic al satului Cotormani, la intersectia drumurilor de camp, intr-o gradina inconjurata de un gard, se afla un nuc mare.
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa Jigodin la 46,32 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Maierus Maierus la 17,17 km
Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov.
Mofeta din Baile Tusnad Mofeta din Baile Tusnad la 36,53 km
Mofeta, Baile Tusnad Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 1,48 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Love Lock Poiana Brasov la 49,24 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 49,4 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 47,82 km
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 34,41 km
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Castelul Szentkereszty Arcus la 32,23 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 43,26 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 31,11 km
Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 1,06 km
La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 35,34 km
Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Sanmartin Sanmartin la 48,32 km
Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 30,65 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 30,74 km
Murgul Mare, Ozunca Bai
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 37,57 km
Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari la 33,7 km
Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 33,59 km
Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 33,69 km
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 45,61 km
Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 46,02 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Pestera Fundata la 49,43 km
Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 43,78 km
Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 20,09 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 9,01 km
Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
Cimitir de pasari Cimitir de pasari Paraul Minei la 37,12 km
Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni. Am fost prezent la gasirea geocutiei - Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Lacurile de langa Varghis Lacurile de langa Varghis la 13,99 km
Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 38,87 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Dealul Tortoma la 21,44 km
Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 48,12 km
Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 32,48 km
Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 36,42 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 43,89 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
[ Sus ↑ ]
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani la 1,08 km
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani la 4,83 km
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 69,41 km. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Urlatoarele Urlatoarele la 67,69 km. Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Biserica din Garciu Biserica din Garciu la 55,39 km. Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. Cu multa asiduitate - Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 51,42 km. Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 52,29 km. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 53,8 km. Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Baraj Oltet la 56,5 km. Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 59,19 km. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 63,69 km. Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 56,34 km. Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 54,13 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.