Localitatea Podu Oltului (judetul Brasov) Resedinta: Harman. Denumire maghiara: Vámoshíd. Denumire germana: Altbrücke.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Podu Oltului, judetul Brasov

Cetatea Turia Cetatea Turia la 39,43 km
Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 39,85 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 41,54 km
Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Baile Nadas Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Dealul Merilor Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 40,44 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Planul inclinat Planul inclinat la 40,49 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 41,14 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Fantana Vestita Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 41,99 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Ruinele capelei catolice Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 39,41 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Dalnic Dalnic la 27,08 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 39,68 km
Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 35,7 km
Murgul Mare, Ozunca Bai
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 20,14 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Parcul Memorial al Holocaustului Sfantu Gheorghe la 13,68 km
Parcul memorial al Holocaustului de la Sfantu Gheorghe se afla in noul cimitir evreiesc de pe strada Voican, fiind inaugurat in 2014.
Varful Bodoc Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 45,85 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Dealul Cetatii Let la 24,63 km
Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 44,31 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 37,61 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 45,92 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Stancile din Valea Cheii In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 28,65 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Refugiul Spirla Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Cetatea Balvanyos Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos, Zona Ciomatu-Puturosu Felicitari organizatorilor - Am gasit acest ascunzis din intamplare. O cutie plina - O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 38,76 km
Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 42,62 km
Podul suspendat de la Comandau.
Cheia Pisicii La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 49,98 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 3,6 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 18,74 km
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
Varful Lepsa Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Bazinele cu apa sarata La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Castrul roman Angustia Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 61,3 km. Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 64,52 km. Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Misentea Misentea la 64,27 km. Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 69,21 km. Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Campul cu mesteceni Tusnad la 50,87 km. Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 67,45 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Cetatea Harom Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Castelul Julia Hasdeu Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Biserica din Stanila Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 66,75 km. Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Cheia Cheii la 57,14 km. Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 69,16 km. Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.