Localitatea Ormenis (judetul Brasov) Resedinta: Ormenis. Denumire maghiara: Ürmös. Denumire germana: Ermesch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ormenis, judetul Brasov

Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 48,73 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 45,33 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Cetatea Vartej Cetatea Vartej Aninoasa la 39,55 km
Cetatea Vartej (in limba maghiara Fergettyuvar), se afla pe Dealul Bibort (Bibarc), la sud-est de satul Aninoasa, care apartine administrativ de comuna Reci. Prasnel versus Vartej - Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Circular plan vs circular helicoidal - Vartejul presupune o miscare circulara helicoidala, in dezacord cu miscarea platformei superioare a turnului care era doar plana. Cetatea Vartej sau Cetatea Prasnel - Asa cum am scris in comentariul meu anterior, conform dexonline cuvantul vartej are mai multe intelesuri.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 40,93 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m.
Viscri Viscri la 36,6 km
Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Spitalul de neuropsihiatrie Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc la 44,92 km
Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35.
Izvorul de apa minerala Izvorul de apa minerala Cetatuia la 37,09 km
Izvorul de apa minerala din Cetatuia
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 23,32 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 28,15 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 46,4 km
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 22,1 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Biserica fortificata din Darjiu Biserica fortificata din Darjiu la 35,23 km
Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Pasul Vlahita Pasul Vlahita la 38,41 km
Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc. Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Santul cetatii Moacsa la 30,12 km
Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 28,12 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 19,1 km
Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 24,46 km
Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 41,38 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Biserica fortificata Rotbav la 18,6 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Lacul Ciucas Lacul Ciucas Baile Tusnad la 27,98 km
Lacul Ciucas din mijlocul statiunii Baile Tusnad a fost creat in scopuri turistice, folosindu-se de apa raului Olt. In intuneric - Cu lanterna am gasit geocutia. In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Frozen pictures - Au inghetat pana si imaginile.
Biserica reformata Biserica reformata Turia de Sus la 37,75 km
Biserica reformata fortificata din Turia de Sus a fost construita in secolul al XVI-lea, in stil neogotic. S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 23,21 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Cetatea Balvanyos Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos la 33,78 km
Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos, Zona Ciomatu-Puturosu Felicitari organizatorilor - Am gasit acest ascunzis din intamplare. O cutie plina - O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
Piatra Tarcii Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 41,07 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc la 27,18 km
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Lacul Crab Lacul Crab Porumbenii Mari la 45,33 km
Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
Misentea Misentea la 44,13 km
Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 47,88 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Cozmeni Cozmeni la 38,18 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 38,5 km
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 44,68 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 21,96 km
Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 16,97 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 41,72 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 33,24 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
[ Sus ↑ ]
Cascada de sub deal - Muntii Persani
Cascada de sub deal - Muntii Persani la 3,23 km
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani la 6,73 km
Pestera Hotilor de la Apata se gaseste in valea paraului Tepeu, renumit prin aflorimentul de calcare argiloase rosii, foarte bogate in amoniti. Un afluent al paraului se formeaza din apele izvorului alimentat de cursul de apa care vine din galeria pesterii.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 63,68 km. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 69,22 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 63,5 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 66,53 km. Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Monumentul imparatesei Sisi In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Dealul Melcului Dealul Melcului Corund la 61,58 km. Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 55,22 km. Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 62,07 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Biserica catolica Sfantul Iosif Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 63,62 km. Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 59,81 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Sub Varful Lepsa Sub Varful Lepsa la 67,2 km. Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmea principala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful lepsa e sub el - bis - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.