Localitatea Jimbor (judetul Brasov) Resedinta: Homorod. Denumire maghiara: Székelyzsombor. Denumire germana: Sommerburg. Alta denumire: Sommerburch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Jimbor, judetul Brasov

Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 46,77 km
Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 45,46 km
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate. Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
Mofeta din Baile Tusnad Mofeta din Baile Tusnad la 35,9 km
Mofeta, Baile Tusnad Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Conacul Cserei Conacul Cserei Racu la 47,87 km
Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141. Conacul si poarta de piatra de la intrare sunt declarate monument istoric, conform registrului monumentelor istorice din judetul Harghita, HR-II-m-B-12937.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 41,68 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 38,89 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren. Este vorba de un promontoriu la baza caruia se afla gresie.
Santul cetatii Moacsa la 46,48 km
Santul cetatii de la Moacsa Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 47,51 km
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate la 40,7 km
Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Lacul de acumulare a fost construit intre anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient ºi mai variat cursurile de apã de suprafaþã.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 48,14 km
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii. Biserica se afla pe deal, inspre est.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 40,77 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod. Podul din lemn de peste Olt este mai interesant, fiind construit in intregime din lemn, iar structura rezista inca, si azi.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 47,86 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Petersberg Petersberg Sanpetru la 47,73 km
Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 36,04 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier.
Daia Daia la 37,64 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 35,06 km
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual. In jurul statiunii gasim mai multe halzi de steril, rezultate din depozitarea reziduurilor din exploatare.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 47,16 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului. Satul mai are insa un locas religios, capela pe care o prezentam in continuare.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 49,14 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Fiasteto Fiasteto la 47,94 km
Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Piatra Predicatorului Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 40,35 km
Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Ceea ce m-a derutat - Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre vest, chiar pe plai si pe traseul turistic.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 46,17 km
Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 41,25 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 40,68 km
Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 38,01 km
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est. Este un camp presarat cu stanci, tip gradina de pietre, unde gasim un izvor si un jgheab de adapare pentru animale.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 38,39 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa. Cele mai cunoscute fiind Izvorul Sarat, Izvorul Bufnitei (Bagoly), si Salus de pe valea apropiata, a paraului Suto.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 17,09 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 47,41 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof la 36,21 km
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul. That is the reason it is placed in Baile Tusnad, very close to the main road, in a safe place.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 42,29 km
Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 42,69 km
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Tinovul Mohos Tinovul Mohos la 39,45 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa.
Piatra Detunata Racos la 11 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 47,45 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 36,5 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 40,82 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii. Caracteristica acestor izvoare de apa minerala este ca apele minerale sunt amestecate cu apa dulce, rezultand ape mai slabe, dar eficiente.
[ Sus ↑ ]
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani la 8,96 km
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani la 11,9 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 52,19 km. Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 55,98 km. Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Carta Carta la 55,25 km. Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 62,55 km. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Chirpar Chirpar la 65,66 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 59,03 km. La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 52,99 km. Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 52,7 km. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 57,68 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Muntele Cad Muntele Cad Nadejdea la 55,46 km. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Dealul Cetatii Fantanele la 61,93 km. Conform descrierii lui Orban Balazs, la confluenta paraurilor Bikas si Szele, o culme inalta se numeste Dealul Cetatii.
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 58,64 km. Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 59,04 km. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 58,69 km. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Lalele si lavanda Marculeni la 67,95 km. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
Gorodisul Gorodisul Sandominic la 59,98 km. De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.