Localitatea Jibert (judetul Brasov) Resedinta: Jibert. Denumire maghiara: Zsiberk.
Dealul cu lavanda BezidDealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita.
Izvorul Vajas Baile HomorodIzvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
DanesComuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita.
Castelul Bethlen CrisCastelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Lavanda Montana Transylvania CechestiPlantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20.
Manastirea Cisterciana CartaManastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Ruinele forjei VlahitaLa iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Valea Comorilor ParauParaul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Biserica evanghelica RupeaBiserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Casa Haraszty SighisoaraFosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
AgnitaAgnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Casa Wonnerth SighisoaraCasa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Biserica lutherana HetiurSatul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii MiciLavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Turnul cu ceas SighisoaraTurnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Moara de apa HomorodFosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Descult in parc Odorheiu SecuiescAleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
BudvarCavitatile de langa Budvar
Dealul Dungo CraciunelDe la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Troita Sfanta Maria Regina LupeniPe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Turnul Fierarilor SighisoaraTurnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Casa Albert SighisoaraIn Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Cheia Pisicii Piatra Craiului. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Sancraieni. Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Vurpar. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara VurpĆ³d) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Lacul Alunis Sovata. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Babele de sub Varful Piatra Mare. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Baile Jigodin. La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Izvorul parcarii Magherani. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Poduri din lemn Jigodin. In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Parcul Pompierilor Baile Tusnad. Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Dealul Merilor Micfalau. Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.