Localitatea Drumul Carului (judetul Brasov) Resedinta: Moieciu. Denumire maghiara: Szekérút.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Drumul Carului, judetul Brasov

Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 44,81 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 27,49 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 26,03 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 47,99 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 46,31 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Lacurile de la Strandul Codlea Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 23,49 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 21,14 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 27,88 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 8,91 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Cascada Conciului Posada la 31,67 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 20,93 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 48,79 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 8,99 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 30,77 km
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 18,93 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Dealul Ciocas Dealul Ciocas Ariusd la 45,15 km
Situl arheologic de pe Dealul Ciocas se afla la 800 m nord-vest de satul Ariusd, pe malul drept al raului Olt. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Cetate asediata de gunoaie - Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas.
[ Sus ↑ ]
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului la 5,84 km
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului la 5,84 km
Maierus Maierus la 50,77 km. Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov.
Gradina de lavanda Tiparesti la 67,49 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 66,04 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 63,42 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 63,22 km. Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 56,92 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 61,4 km. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 60,52 km. Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Padurea de pini Millennium Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 59,35 km. Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 56,72 km. Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 63,21 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 55,11 km. Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 56,49 km. In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 52,75 km. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Lacul Balea Lacul Balea la 54,57 km. Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.