Localitatea Crizbav (judetul Brasov) Resedinta: Crizbav. Denumire maghiara: Krizba. Denumire germana: Krebsbach.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Crizbav, judetul Brasov

Sugas Bai Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Biserica unitariana Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Izvorul Honved Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Tampa Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Fortificatiile din Padurea Rica Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea RĂ©ka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Bazinele cu apa sarata La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Cetatea Neagra Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Varful Pilistea Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Varful Omu Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Inima fagului Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Loc pentru picnic Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Petersberg Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Sub varful Murgo Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Biserica catolica Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Lacul Satic Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Sura cu fereastra Holbav
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Dealul Lisnau Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Parcul Pompierilor Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Gorun sub Murgul Mare Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.
Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Necropola tumulara Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
[ Sus ↑ ]
Pestera Scoicilor - Muntii Persani
Pestera Scoicilor - Muntii Persani
Stanca Veczer
Stanca Veczer
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Lacul Nimanui Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Biserica din Lunga Satul Lunga - tinand de Tg.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Salcia In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Barajul Paltinu Seciuri. Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Descult in parc Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Casa Loris Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Izvoarele de apa minerala Selters Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.