Localitatea Codlea (judetul Brasov) Resedinta: Codlea. Denumire maghiara: Feketehalom. Denumire germana: Zeiden. Alta denumire: Zäöeden.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Codlea, judetul Brasov

Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 42,82 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii. De aici spre stanga, coborare accentuata 3 km.
Dealul Ciocas Dealul Ciocas Ariusd la 19,84 km
Situl arheologic de pe Dealul Ciocas se afla la 800 m nord-vest de satul Ariusd, pe malul drept al raului Olt. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Cetate asediata de gunoaie - Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 45,78 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 42,55 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 39,19 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 43,17 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg. Aceasta a fost inaugurata in noiembrie 2008, si se intinde pe o suprafata de 92 de hectare (80 de hectare de padure si 12 hectare de pasune), cu trei locuri de hranire a zimbrilor.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 34,11 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 36,82 km
Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului. Doar ca Repertoriul Arhelogic al judetului Covasna precizeaza ca localizare a acestei legendare cetati valea Lisnaului.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 46 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa. Deasupra satului, pe varful dealului, gasim cetatea taraneasca, construita in secolul al XIV-lea, avand rol de aparare.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 36,15 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 23,95 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara. Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Lacurile de langa Varghis Lacurile de langa Varghis la 46,83 km
Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica. Acesta a condus la aparitia catorva lacuricantonate in cuvetele de exploatare.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 3,57 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani. Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 47,43 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 45,19 km
Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite. Cetatea nu a fost cercetata de arheologi.
Piatra Predicatorului Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 49,3 km
Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Ceea ce m-a derutat - Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre vest, chiar pe plai si pe traseul turistic.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 45,67 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka. Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba.
Lacurile Rotbav la 17,46 km
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 3,41 km
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate. Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 31,74 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara. Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 44,29 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Cascada Conciului Posada la 47,21 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat. Se merge pe jos, se traverseaza calea ferata, si se parcurge un drum de exploatare de-a lungul apei.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 14,38 km
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala. Accesul catre vila se face pe o scara metalica de la ultimul etaj al blocului.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 38,83 km
Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg. La sud-est de sat, la aproximativ 1 km est de la confluenta Homorodul Mic si Valea Mare (Kosdbach).
[ Sus ↑ ]
Cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov la 12,23 km
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul la 12,45 km
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 67,8 km. Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 65,72 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Tinovul Mohos Tinovul Mohos la 59,66 km. Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Casa Nagy Jafet Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc la 62,92 km. Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 55,77 km. Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 55,62 km. Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 67,88 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 67,08 km. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 68,86 km. Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 58,18 km. Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 53,11 km. Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 61,11 km. Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 56,84 km. Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 59,83 km. Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 67,42 km. Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.