Localitatea Breaza (judetul Brasov) Resedinta: Lisa. Denumire maghiara: Breáza.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Breaza, judetul Brasov

Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 49,66 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 39,2 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Nou Nou Neudorf la 48,54 km
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 45,01 km
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 33,64 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 47,86 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 21,97 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Apold Apold la 46,91 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacurile de la Strandul Codlea Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 31,26 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Viscri Viscri la 41,93 km
Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Cascada Tigai Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 41,83 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 33,26 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 32,85 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 43,64 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 47,54 km
In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 34,8 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Valea Comorilor Parau la 31,34 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 34,82 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Chirpar Chirpar la 30,47 km
Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 35,74 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 32,58 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 30,08 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 48,76 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 39,48 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Belvedere Cascada Balea La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 44,99 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Cheile Mari ale Dambovitei la 42,61 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 30,11 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 26,77 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
[ Sus ↑ ]
Varful Moldoveanu - Muntii Fagaras
Varful Moldoveanu - Muntii Fagaras la 16,45 km
Saua Podragu - Muntii Fagaras
Saua Podragu - Muntii Fagaras la 18,81 km
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 67,15 km. Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Poarta Schei Poarta Schei la 55,1 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 57,55 km. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 66,11 km. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 66,9 km. Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Biserica catolica Sibiu la 57,72 km. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 58,29 km. In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Baile Dungo Baile Dungo Craciunel la 67,38 km. Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Biserica lutherana Biserica lutherana Hetiur la 63,02 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 63,49 km. Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 60,19 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 66,79 km. Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Maierus Maierus la 55,04 km. Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.