Localitatea Horia (judetul Braila) Resedinta: Surdila-Greci.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Horia, judetul Braila

Lacul Balta Alba Lacul Balta Alba Balta Alba
Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Manastirea de la Podul Bulgarului Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu
Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
[ Sus ↑ ]
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Grote preistorice Naeni. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova. La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii. Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Orasul de Floci Orasul de Floci. :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
Biserica dracilor Ivanesti. Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia.
Castelul de apa Braila. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova. Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Stancile Tohani. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Poduri din piatra Saranga. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.