Localitatea Rodna (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Rodna. Denumire maghiara: Óradna. Denumire germana: Altrodenau. Alta denumire: Radna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rodna, judetul Bistrita-Nasaud

Tinovul Mare Poiana Stampei la 26,58 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei. Are o suprafata de 682 hectare.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 40,59 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 28,8 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 12,59 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 43,22 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 41,06 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Podul graniceresc Cosbuc la 33 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Barajul Rastolita la 47,68 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 21,33 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 43,71 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 33,85 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 48,98 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 21,56 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 37,36 km
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 37,81 km
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 54,49 km. Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita la 69,17 km. Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Initial era a familiei Lázár din Lazarea, care in 1818 au construit o intrare superba, langa care erau si patru cabine.
Biserica Scroafei Dipsa la 58,1 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 61,42 km. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara. Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 51,44 km. Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. Deasupra cascadei se afla un interesant bloc de piatra suspendat, cu vegetatie deasupra.
Piatra Laptariei Bilbor la 67,85 km. Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul. La sud-vest de varful aflat la o altitudine de 1450 m, gasim o stanca cu dinti ascutite, denumita (probabil mai recent) Stanca lui Codrean.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 59,97 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 54,75 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 66,8 km. La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau. Aici sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial.
Izvorul Borcut Bilbor la 59,76 km. Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului. Este o apa foarte buna la gust, acidulat, bicarbonatic, cu continut de fier, radioactiv, si cu un debit de 240 litri pe ora.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 68,59 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 68,33 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy. Pana in anul 1850 strandul era vizitat doar de membrii familiei si invitatiilor lor.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Nadasa - Atractii turistice Ionascu Localitati apropiate: Anies la 3,79 km, Magura Ilvei la 5,51 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.