Localitatea Poienile Zagrei (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Zagra. Denumire maghiara: Pojény.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poienile Zagrei, judetul Bistrita-Nasaud

Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 34,22 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 35,59 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 49,59 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 31,57 km
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 33,56 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Lacul Lighet Targu Lapus la 29,2 km
Lacul Lighet - Targu Lapos
Saua Curatel Muntii Rodnei la 47,8 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Biserica Scroafei Dipsa la 48,27 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
[ Sus ↑ ]
Gorunul secular Padurea Craiasa. Gorunul Secular - Padurea Craiasa, Ocna Sugatag
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului. Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Padurea de larice Posmus. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Lacul Albastru Baia Sprie. La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure. De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Varful Omu Muntii Suhard. Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci. Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Canionul cu trei vai Rus. Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis. Mlastina Iezerul Mare, sau Tinovul Harnicestilor.
Baile Sarate Baile Sarate Sic. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Madaraseni - Atractii turistice Scaiosi Localitati apropiate: Alunisul la 1,74 km, Racatesu la 4,58 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.