Localitatea Podirei (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Sieu-Magherus. Denumire maghiara: Pogyerej.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Podirei, judetul Bistrita-Nasaud

Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci la 48,57 km
Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 3,72 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 45,9 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 28,81 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 44,48 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Padurea de larice Posmus la 24,94 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica Scroafei Dipsa la 18,05 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Podul graniceresc Cosbuc la 27,38 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 38,37 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809. Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 39,37 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Lacul Lebedelor Lacul Lebedelor Faragau la 43,43 km
Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede. Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 40,89 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures. Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 41,89 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Burgberg Batos la 36,11 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Lacul Lighet Targu Lapus la 49,82 km
Lacul Lighet - Targu Lapos
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 45,53 km
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald). Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 39,05 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241. Este cladire monument istoric, figureaza cu codul CJ-II-m-B-07759 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Baltile Uila la 31,12 km
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Lacul din spatele castelului Teleki la 24,36 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 46,63 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 38,98 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 12,04 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 33,22 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
[ Sus ↑ ]
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures. Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Istan tau Istan tau. Istan tau (Taul Domnului).
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures. Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures. Complexul este situat pe o colina, la marginea padurii.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa. Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai. Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures. In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures. In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber. Daca in trecut era intr-o stare de degradare avansata, azi scena este renovata.
Lacul Verde Lacul Verde Sancraiu de Mures. Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures. Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446. A fost un mare sustinator al crestinatatii, turnul Bisericii din Cetatea Targu Mures fiind construit gratie contributiei sale financiare.
Biserica de lemn Petelea. Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Izvorul Cornisa Izvorul Cornisa Targu Mures. Izvorul Cornisa din Targu Mures se afla langa treptele de beton plasate pe versantul dintre cantina UMF si strada Constantin Romanu-Vivu.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures. Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Sanmihaiu de Campie - Atractii turistice Valea Rece Localitati apropiate: Chintelnic la 1,85 km, Cristur-Sieu la 2,44 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.