Localitatea Herina (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Galatii Bistritei. Denumire maghiara: Harina. Denumire germana: Münzdorf. Alta denumire: Minzdref.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Herina, judetul Bistrita-Nasaud

Biserica catolica Biserica catolica Band
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Baile Sarate Baile Sarate Sic
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Biserica unitariana Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Baltile Uila
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie
Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante.
Biserica reformata Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Biserica de lemn Sacalu de Padure
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Barajul Rastolita
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Piatra Corbului Piatra Corbului
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu
Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
Istan tau Istan tau
Istan tau (Taul Domnului).
Biserica reformata Biserica reformata Band
Biserica reformata Band
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Castelul Degenfeld Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Pseudosphaera Pseudosphaera Targu Mures. Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Geocutie vizibila dintr-un anume unghi - Acest ascunzis este destul de usor de gasit. Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup.
Turnul cu Ceas din Targu Mures In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai. Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut. Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita.
Castrul roman Castrul roman Calugareni. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Biserica catolica din Turda. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani. Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Biserica reformata Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia.
La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.