Localitatea Ghinda (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Bistrita. Denumire maghiara: Vinda. Denumire germana: Windau. Alta denumire: Wände.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ghinda, judetul Bistrita-Nasaud

Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 49,28 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Burgberg Batos la 27,88 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Lacul din spatele castelului Teleki la 17,3 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 6,13 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 40,12 km
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Fereastra de sub Casoaia Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 23,27 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 11,78 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 35,49 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 29,22 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Varful Zespezel la 49,78 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 43,05 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Varful Bistriciorul la 36,62 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 17,74 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Barajul Rastolita la 36,68 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 44,81 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Biserica de lemn Petelea la 46,48 km
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Podul graniceresc Cosbuc la 28,66 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Poiana cu narcise Gurghiu la 47,91 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Curmatura Tihu la 40,62 km
Curmatura Tihului
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 40,7 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 11,78 km
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 28,14 km
Lalele si lavanda Marculeni la 63,49 km. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 65,98 km. In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Lavanda Muresan Saulia la 61,59 km. Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 50,47 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 61 km. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Stanca Domnul Lomasel In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Casa Rado Casa Rado Targu Mures la 66,11 km. In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 62,86 km. Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 65,98 km. Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Fosta Judecatorie de plasa Miercurea Nirajului la 69,2 km. Cladirea fostei Judecatorii de plasa din orasul Miercurea Nirajului se afla pe strada Trandafirilor numarul 79.
Istan tau Istan tau la 57,05 km. Istan tau (Taul Domnului).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.