Localitatea Colibita (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Bistrita Bargaului. Denumire maghiara: Kolibica. Alta denumire: Borgo-Prund.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Colibita, judetul Bistrita-Nasaud

Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Cuptor de ars var Darmoxa
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Padurea de larice Posmus
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani
Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Piatra Laptariei Bilbor
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Varful Bistriciorul
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Burgberg Batos
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Tinovul Mare Poiana Stampei
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Saua Diecilor Muntii Suhard
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Lacul Rebra Muntii Rodnei
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Varful Omu Muntii Suhard
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Lacul din spatele castelului Teleki
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
[ Sus ↑ ]
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Varful Scaunu - Muntii Kelemen-havasok
Varful Scaunu - Muntii Kelemen-havasok
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed. Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului. Stana lui Verticu (Varatic).
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata. Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
Izvorul parcarii Izvorul parcarii Magherani. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii. La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec. Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec. Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie. Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.