Localitatea Buza Catun (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Chiochis. Denumire maghiara: Buzaifogadók.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Buza Catun, judetul Bistrita-Nasaud

Gradina zoologica Turda
Gradina Zoologica Turda
Lacul Lebedelor Lacul Lebedelor Faragau
Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede.
Taramul Lavandei Madaras
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Cadere in gol Strada Valea Visei
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Lavanda Muresan Saulia
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca
Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail
Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
Burgberg Batos
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Biserica reformata de pe strada Lupului
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Baile Someseni Baile Someseni
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Padurea de larice Posmus
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design
Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Biserica de lemn Petelea
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Baile Sarate Baile Sarate Sic
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Biserica de lemn Sacalu de Padure
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Baile Turda
Baile Turda, Lacul Roman.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie
Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante.
Biserica catolica Biserica catolica Band
Biserica catolica Band
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj
Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci
Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Lacul din spatele castelului Teleki
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica reformata Biserica reformata Band
Biserica reformata Band
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai
On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Biserica reformata Biserica reformata Sic
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi
Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
[ Sus ↑ ]
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Lacul Somesul Cald. Lacul de acumulare Somesul Cald
Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures. Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446.
Lavanda Corunca. Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale.
Gradina botanica Gradina botanica Targu Mures. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj. First geocache - Searched and founded. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Lacul Verde Lacul Verde Sancraiu de Mures. Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures. Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela.
Movilele lui Ali pasa Movilele lui Ali pasa Livezeni. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare.
Casa Cripta Dracula Casa Cripta Dracula Damieni. Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata. Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni. Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Varful Bistriciorul. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata. Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.