Localitatea Arsita (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Magura Ilvei. Denumire maghiara: Arsicatelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Arsita, judetul Bistrita-Nasaud

Varful Omu Muntii Suhard la 25,33 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 47,48 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Lacul din spatele castelului Teleki la 46,03 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 45,53 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om.
Barajul Rastolita la 40,6 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Padurea de larice Posmus la 45,51 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 36,16 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 15,59 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 22,4 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei. Are o suprafata de 682 hectare.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 35,04 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 37,23 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 47,38 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 24,58 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 31,3 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 26,02 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 43,72 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. Rezervatia se situeaza la poalele Varfului Rachitis, are o suprafata de 322 ha.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 37,16 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Poate fi atins dinspre Lunca Bradului, Gura Haitii, sau Toplita.
Curmatura Tihu la 33,79 km
Curmatura Tihului
Podul graniceresc Cosbuc la 33,63 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 31,3 km
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 31,78 km
Cuptor de ars var Darmoxa la 56,99 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 66,17 km. Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 60,81 km. La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 66,34 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 61,92 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 53,48 km. Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 69,64 km. Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Baltile Uila la 53,44 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 62,17 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 68,29 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 50,87 km. Poiana Rusu - Varful Tibles
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 53,23 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Burgberg Batos la 52,56 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 56,46 km. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.