Localitatea Topa de Cris (judetul Bihor) Resedinta: Vadu Crisului. Denumire maghiara: Köröstopa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Topa de Cris, judetul Bihor

Canyonul minune Canyonul Meduza la 43,27 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Biserica romano-catolica Abram la 37,46 km
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Biserica reformata Marghita la 40,99 km
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc. La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 39,62 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Pomi cu coroana cubica Oradea la 46,13 km
In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 23,67 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu!
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 48,63 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Biserica reformata Biserica reformata Zalau la 44,33 km
Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Biserica de pe deal - Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 36,23 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 10,73 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Cetatea de pamant Biharia la 49,73 km
Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului. Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 38,82 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Podul pietonal Garasos hid Podul pietonal Garasos hid la 45,75 km
Podul pietonal peste Cris, Oradea, este un pod pentru pietoni, care leaga malurile raului Crisul Repede chiar in inima orasului Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Nostalgie - Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
Biserica reformata Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Moara veche de apa Ginta la 44,13 km
In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 27,03 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Formatiunea stancoasa prezinta doua arcade naturale, denumite sugestiv Puntea Paradisului si Puntea Infernului.
Biserica de lemn Biserica de lemn Ciumarna la 47,52 km
Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Cea mai frumoasa usa taraneasca? - Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 3,64 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Ruinele cetatii Adrian la 45,37 km
Ruinele cetatii Adrian, Salard.
Cladirea Transilvania Cladirea Transilvania Zalau la 44,17 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
[ Sus ↑ ]
Pestera Vadu Crisului - Muntii Padurea Craiului
Pestera Vadu Crisului - Muntii Padurea Craiului la 4,78 km
Defileul Vadu Crisului - Muntii Padurea Craiului
Defileul Vadu Crisului - Muntii Padurea Craiului la 5,08 km
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 60,16 km. Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 69,57 km. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 54,99 km. Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 63,51 km. Cucurbata Mare
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.