Localitatea Lorau (judetul Bihor) Resedinta: Bratca. Denumire maghiara: Remetelórév. Alta denumire: Köröslóró.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lorau, judetul Bihor

Biserica de lemn Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Cea mai frumoasa usa taraneasca? - Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 46,81 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Canyonul minune Canyonul Meduza la 32,19 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Biserica reformata Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 34,79 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu!
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 24,54 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Formatiunea stancoasa prezinta doua arcade naturale, denumite sugestiv Puntea Paradisului si Puntea Infernului.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 43,67 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 24,84 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 40,86 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Biserica romano-catolica Abram la 48,97 km
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Laguna Albastra Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 29,08 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Biserica de lemn din Zimbor la 48,63 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
[ Sus ↑ ]
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului la 1,63 km
Pestera Ungurului - Muntii Padurea Craiului
Pestera Ungurului - Muntii Padurea Craiului la 6,61 km
Tumul Pir la 65,08 km. La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila. Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.
Strand termal Sannicolau de Munte la 57,31 km. Apa termala de 60-65 grade Celsius a fost gasita in anii 70 in timp ce se cauta petrol in zona. In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 68,63 km. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 66,08 km. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Plop negru Ciocmani la 69,58 km. Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Pomi cu coroana cubica Oradea la 55,39 km. In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Mina evreilor Agarbiciu la 51,07 km. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Cetatea Fetei Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Livada - Obiective turistice Orbau Localitati apropiate: Bratca la 2,4 km, Bulz la 3,35 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.