Localitatea Balc (judetul Bihor) Resedinta: Cristioru de Jos. Denumire maghiara: Bálc.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Balc, judetul Bihor

Piatra Despicata Piatra Despicata la 42,63 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 43,22 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 44,67 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 41,78 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 49,35 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad. Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 21,61 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 34,25 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Salistioara Salistioara Brad la 47,05 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 8,37 km
Cucurbata Mare
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 49,89 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 20,59 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 43,06 km
Rosia Montana - Taul Mare
Padurea de stejar pufos Carand la 41,62 km
Padurea de stejar pufos de la Carand
Gurasada Fun Park la 49,95 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
[ Sus ↑ ]
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Memorialul Ginta Memorialul Ginta. Memorialul Ginta - Gyanta. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna. In valea inferioara a Crisului Negru, pe malul drept al râului,asezata pe o înaltime, se afla Ginta sau, cum i se spunea cândva,de mult, Egyhazas Gyanta, Nömös Gyanta, Magyar Veg Gyanta.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Mina evreilor Agarbiciu. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului. Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Cehal - Atractii turistice Danulesti Localitati apropiate: Cristioru de Sus la 1,8 km, Cristioru de Jos la 4,73 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.