Localitatea Targu Ocna (judetul Bacau) Resedinta: Targu Ocna. Denumire maghiara: Aknavásár.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Targu Ocna, judetul Bacau

Varful Benii Varful Benii Culmea Pietricica la 18,18 km
Varful Benii (740,6 m) este considerat cel mai inalt de pe Culmea Pietricica, o substructura a Subcarpatilor Moldovei.
Cetatea dacica Racatau Cetatea dacica Racatau la 34,08 km
Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 43,11 km
Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism. Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 47,79 km
Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 34 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Capela Ciciola Capela Ciciola Culmea Pietricica la 25,47 km
Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 27,61 km
In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 20,43 km
Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor la 39,53 km
De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 22,29 km
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Fantana din mijlocul drumului Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 5,73 km
Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti la 20,7 km
Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 8,08 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Biserica de lemn Biserica de lemn Recea Gaiceana la 46,99 km
Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 29,43 km
Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 32,35 km
Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Piatra cu caldare mica Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 8 km
Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o.
Stanca Cucului de la Bogata Stanca Cucului de la Bogata la 5,98 km
Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Piatra cu piton? - Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Fortareata de piatra Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 7,91 km
Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial. Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 19,17 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 41,69 km
Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Belvedere Piatra Soimului Belvedere Piatra Soimului Oituz la 7,87 km
Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica la 22,63 km
In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 41,51 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 49,14 km
Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
Asezarea fortificata Cetatuia Moinesti la 26,84 km
Pe dealul Cetatuia, in zona cartierului Lucacesti din Moinesti se afla urmele unei asezari fortificate geto-dacice.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 20,16 km
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 43,93 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 47,82 km
Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 34,95 km
Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 8,03 km
Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Dealul Ghindaru Poduri la 23,39 km
Situl arheologic de la Poduri se afla pe Dealul Ghindaru, in punctul Rusaiesti, la vest de biserica de lemn Sfantii Voievozi din Poduri.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 33,84 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Tinovul Apa Rosie la 30,11 km
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 30,66 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau la 25,01 km
Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Stanca cu brazi Stanca cu brazi Stogul de piatra la 37,12 km
Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 49,18 km
Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
[ Sus ↑ ]
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 3,39 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta la 4,32 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 63,26 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 58,75 km. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 57,87 km. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 53,06 km. Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 68,82 km. Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul Trotusului la 56,31 km. Intre manastirea Fagetel si Izvorul Trotusului, la poalele versantului Dealului Paltin (Jahor), se afla un izvor de apa potabila de buna calitate.
Valea Iavardi Valea Iavardi la 67,55 km. Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 51,42 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 54,15 km. Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Biserica catolica Sfantul Emeric Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 57,41 km. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 51,11 km. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 66,97 km. Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Lazaresti la 52,72 km. Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 51,23 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 60,86 km. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Santul cetatii Moacsa la 65,43 km. Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 63,94 km. Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.