Localitatea Podei (judetul Bacau) Resedinta: Comanesti. Denumire maghiara: Podej.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Podei, judetul Bacau

Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 20,25 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 43,17 km
Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Biserica veche din Dragusani Biserica veche din Dragusani la 40,47 km
Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 46,85 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Varful Cosna Varful Cosna Plaiurile Nemirei la 22,75 km
Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Pãltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 47,04 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 30,23 km
Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 30,37 km
Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 49,05 km
Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 45,91 km
Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja la 48,16 km
In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 45,35 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 43,19 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 46,83 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 40,55 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 22,73 km
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Pasul Ghimes Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa Jigodin la 48,67 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Ciucsangeorgiu Ciucsangeorgiu Capela Adormirea Maicii Domnului la 38,06 km
Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
Apa minerala Julis Apa minerala Julis Tusnadu Nou la 48,52 km
Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 45,44 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Nucul de la capatul satului Cotormani la 42,89 km
La capatul nord-vestic al satului Cotormani, la intersectia drumurilor de camp, intr-o gradina inconjurata de un gard, se afla un nuc mare.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 48,97 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Misentea Misentea la 43,22 km
Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 43,94 km
Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
Varful Nemira Mica Varful Nemira Mica la 21,77 km
Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira. Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei - Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Baile Barzava Baile Barzava la 45,17 km
Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Saua Nemirei Saua Nemirei la 21,11 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 14,09 km
Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 37,76 km
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei la 46,58 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 29,83 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 34,09 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 48,8 km
La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Campul cu mesteceni Tusnad la 47,48 km
Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 31,85 km
La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 49,39 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 44,12 km
Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Varful Viscolul Varful Viscolul Muntii Ciucului la 33,48 km
Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Lacul Tarnita Lacul Tarnita Muntii Berzunti la 5,89 km
Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editatã în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. Lacul Tarnita - Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii). Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 45,6 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Varful Nemira Mare Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 42,92 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
[ Sus ↑ ]
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau la 20,09 km
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau la 20,66 km
Manastirea Plopana Manastirea Plopana la 66,92 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 62,19 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Izvorul din paraul Pastravului Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la 60,22 km. Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai. Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Carta Carta la 54,29 km. Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 61,69 km. Murgul Mare, Ozunca Bai
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 53,53 km. Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Succes Succes Siculeni la 51,48 km. In sfarsit, am reusit.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 60,4 km. Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Conacul Cserei Conacul Cserei Racu la 52,16 km. Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 53,75 km. Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 53,42 km. Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Santul cetatii Moacsa la 66,41 km. Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 56,13 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.