Localitatea Gazarie (judetul Bacau) Resedinta: Moinesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gazarie, judetul Bacau

Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 46,92 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 49,06 km
Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului la 27,91 km
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Manastirea Cucova Manastirea Cucova la 47,27 km
Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 49,1 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 26,61 km
Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Piatra Corbu Piatra Corbu Larga la 14,73 km
Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 43,41 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 41,43 km
Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Pasul Carpinenii Pasul Carpinenii Estelnic la 44,69 km
Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 32,14 km
Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Piatra cu caldare mica Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 31,57 km
Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 24,13 km
Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 49,17 km
Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau la 10,87 km
Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Trovantii de la Viisoara Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 24,75 km
Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 37,26 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Cascada Tulghes Cascada Tulghes la 44,49 km
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Picturi murale Picturi murale Bacau la 32,1 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Asezarea fortificata Cetatuia Moinesti la 4,33 km
Pe dealul Cetatuia, in zona cartierului Lucacesti din Moinesti se afla urmele unei asezari fortificate geto-dacice.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 38,7 km
Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 43,92 km
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Baltile Nemirei Baltile Nemirei la 29,07 km
Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 46,45 km
Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Schitul Sfantul Alexie Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 38,88 km
Ctitoria este de data recenta, 2016.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara la 24,73 km
Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 49,69 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 12,28 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 47,94 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 24,41 km
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 46,04 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Capela Ciciola Capela Ciciola Culmea Pietricica la 24,17 km
Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 39,55 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 34,06 km
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 38,9 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 31,68 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Belvedere Piatra Soimului Belvedere Piatra Soimului Oituz la 31,57 km
Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 44,99 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 33,24 km
Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 29,78 km
Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 16,77 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Manastirea Prodromita Manastirea Prodromita Palanca la 30,87 km
Manastirea Prodromita din Palanca se afla pe strada Schitului, pe valea paraului Sant, la aproximativ 1,5 km distanta de DN12A.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 49,87 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 48,28 km
Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
[ Sus ↑ ]
Cascada Berea - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Cascada Berea - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 10,24 km
Altarul, Stanca La deget - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Altarul, Stanca La deget - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 12,39 km
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 54,83 km. Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 56,62 km. Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 64,96 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 50,04 km. Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes 1 Baile Tusnad la 63,6 km. Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 59,31 km. Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 54,86 km. Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Manastirea Lipova Manastirea Lipova la 56,82 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Biserica din Garciu Biserica din Garciu la 57,25 km. Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. Cu multa asiduitate - Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 56,96 km. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Lacul de Argint Lacul de Argint Adjud la 69,09 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - si Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului la 59,07 km. Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti la 58,34 km. Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Cimitir de pasari Cimitir de pasari Paraul Minei la 63,78 km. Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni. Am fost prezent la gasirea geocutiei - Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Capela Vizita Fecioarei Maria Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani la 51,22 km. Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.