Localitatea Darmaneasca (judetul Bacau) Resedinta: Darmanesti. Denumire maghiara: Dormáneszka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Darmaneasca, judetul Bacau

Baile Adorjan Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 40,29 km
Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 37,89 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani la 32,93 km
O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 35,9 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 44,71 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 48,24 km
Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 41,19 km
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Valea Garbea Valea Garbea la 46,26 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 31,12 km
La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 42,87 km
Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 49,47 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 21,34 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei la 44,31 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Izvorul de apa minerala Izvorul de apa minerala Cetatuia la 48,14 km
Izvorul de apa minerala din Cetatuia
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 43,52 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 49,51 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Iazul Negoiesti Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 35,55 km
Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 46,63 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la 13,87 km
La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat). Sare versus frigider - Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 37,93 km
Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 48,89 km
Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Picturi murale Picturi murale Bacau la 38,8 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 46,67 km
Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Pasul Carpinenii Pasul Carpinenii Estelnic la 34,08 km
Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Izvorul mineral Feherkoi Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus la 29,28 km
In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului. Multumiri - Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo - Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. Inca o incercare - Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko).
Varful Viscolul Varful Viscolul Muntii Ciucului la 37,07 km
Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Fortareata de piatra Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 21,2 km
Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial. Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 44,87 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Tinovul Apa Rosie la 29,84 km
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Nucul de la capatul satului Cotormani la 45,64 km
La capatul nord-vestic al satului Cotormani, la intersectia drumurilor de camp, intr-o gradina inconjurata de un gard, se afla un nuc mare.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 39,38 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 34,73 km
In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Poian Poian la 43,04 km
Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 42,81 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 34,08 km
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Cozmeni Cozmeni la 45,93 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei la 19,37 km
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 49,8 km
Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 44,22 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 49,19 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 48,86 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 44,24 km
Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Biserica catolica Biserica catolica Cetatuia la 48,55 km
Satul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc. Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 41,77 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
La deget La deget Stogul de piatra la 23,71 km
In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
[ Sus ↑ ]
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 16,92 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta la 17,28 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 54,12 km. Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 58,81 km. Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Stanca Gurguiata Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 55,05 km. Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina la 53,55 km. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneazã prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 55,91 km. Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 67,47 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 56,04 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Stanca Piatra Soimului Stanca Piatra Soimului la 50,57 km. Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 50,56 km. Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 57,83 km. Piatra Soimilor, Bixad
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 54,08 km. Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 61,07 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 52,36 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Carta Carta la 58,22 km. Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 50,53 km. Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
Piatra Tabulata Piatra Tabulata Siculeni la 62,67 km. Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.