Localitatea Curita (judetul Bacau) Resedinta: Casin.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Curita, judetul Bacau

Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica
In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Cascada Scaricica Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare
Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru Ploscuteni
Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Piatra Soldatului Piatra Soldatului Valea Oituzului
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina
Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneazã prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Cetatuia dacica Titelca Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna
Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare
Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Biserica din Largaseni Biserica din Largaseni
Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna
Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana
Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie.
Fantanile cu cumpana Paunesti
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Piatra Floarei Piatra Floarei Muntele Stogu
Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti
Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Picturi murale Picturi murale Bacau
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Fantana din mijlocul drumului Fantana din mijlocul drumului Nicoresti
Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica
Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Cascada Tulghes Cascada Tulghes
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Biserica de lemn din Straoane Biserica de lemn din Straoane
Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori.
Magura Odobesti Magura Odobesti
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
[ Sus ↑ ]
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni. Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Lacul Padureni Lacul Padureni. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad. Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos. Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Dalnic Dalnic. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes 1 Baile Tusnad. Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc. Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.