Localitatea Cucuieti (judetul Bacau) Resedinta: Dofteana. Denumire maghiara: Kukujec.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cucuieti, judetul Bacau

Cascada Tulghes Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 39,62 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 9,11 km
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Manastirea Caraclau Manastirea Caraclau Barsanesti la 13,54 km
Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, comuna Barsanesti.
Biserica romano-catolica Sanzieni Biserica romano-catolica Sanzieni la 44,72 km
Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 48,34 km
Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 49,54 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 44,42 km
Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 28,44 km
Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 42,55 km
Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 26,85 km
Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 27,35 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 29,15 km
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 48,35 km
Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 46,67 km
Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 42,34 km
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 27,78 km
Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 11,88 km
Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 40,57 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 48,65 km
Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 46,68 km
Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Manastirea Poglet Manastirea Poglet la 44,5 km
Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 44,69 km
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz la 13,3 km
Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 20,28 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 44,5 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 22,44 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 45,49 km
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Varful de la Sipotul lui Motoc Varful de la Sipotul lui Motoc la 4,8 km
Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 37,17 km
Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 13,39 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata la 30,07 km
Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei la 17,08 km
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 41,64 km
In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 21,85 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 43,24 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Monumentul de pe Dealul Cosna Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 10,98 km
Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 30,48 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 25,36 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Trovantii de la Viisoara Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 9,05 km
Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
[ Sus ↑ ]
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 8,79 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta la 9,23 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Lacul Suta Lacul Suta la 56,21 km. Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 55,49 km. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai la 60,78 km. Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Izvorul din paraul Pastravului Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la 63,63 km. Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai. Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 64,96 km. Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 59,34 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru Ploscuteni la 63,15 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Muntele Cad Muntele Cad Nadejdea la 60,08 km. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 67,7 km. Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Dealul Cetatii Let la 67,82 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 50,39 km. Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 56,7 km. Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Varful Dorosan Varful Dorosan la 61,37 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Baile Dugas Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti. O geocutie bine ascunsa - Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 62,26 km. Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Piatra Tabulata Piatra Tabulata Siculeni la 68,66 km. Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 56,37 km. Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.