Localitatea Cuchinis (judetul Bacau) Resedinta: Brusturoasa. Denumire maghiara: Kukinis.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cuchinis, judetul Bacau

Lacul Ciucas Lacul Ciucas Baile Tusnad
In intuneric - Cu lanterna am gasit geocutia. In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Frozen pictures - Au inghetat pana si imaginile.
Apa minerala Julis Apa minerala Julis Tusnadu Nou
Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras
Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa
Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad
Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Valea Iavardi Valea Iavardi
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
La deget La deget Stogul de piatra
Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului
Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Fosta carciuma Balogh Anna Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni
Fosta carciuma Balogh Anna, azi casa de locuit cu structura din lemn, se afla in satul Mihaileni la numarul 315.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare
Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Gradina Csiky Gheorgheni
Gradina Csiky, Gheorgheni
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea
Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Varful Nemira Mica Varful Nemira Mica
Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei - Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Viaductul Mina Viaductul Mina
De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti
Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni
Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau
Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa
Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc
O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes 1 Baile Tusnad
Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Buncarul cu stalactite Buncarul cu stalactite Dealul Beleu
Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
[ Sus ↑ ]
Cineritele de la Somusca Cineritele de la Somusca. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Fortificatiile din Padurea Rica Fortificatiile din Padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Izvorul Maria Izvorul Maria Baile Homorod. Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Pompa veche Ditrau. Pompa veche stingere incendii - Ditrau
Cascada Varsag Cascada Varsag. Cascada Varsag.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Varful Vitos Varful Vitos. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel. De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas. Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Picturi murale Picturi murale Bacau. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec. Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Piatra Predicatorului Piatra Predicatorului Muntii Bodoc. Tot ce se poate dori dupa revelion - Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Ceea ce m-a derutat - Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei).
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.