Localitatea Brusturoasa (judetul Bacau) Resedinta: Brusturoasa. Denumire maghiara: Bruszturósza.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Brusturoasa, judetul Bacau

Viaductul Ladok Viaductul Ladok
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad
Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos
Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos
Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului
Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras
Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic
Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra
Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Baile Dugas Baile Dugas Danesti
O geocutie bine ascunsa - Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Spre Piatra Mesei Carta
Spre Piatra Mesei, Carta
Cotormani Cotormani
Cotormani, satul ascuns.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin
Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Gradina Csiky Gheorgheni
Gradina Csiky, Gheorgheni
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas
Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia
Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Varful Maguricea Varful Maguricea Darmanesti
Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna
Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Valea Garbea Valea Garbea
La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad
Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Groapa cu gaze pucioase Groapa cu gaze pucioase Santimbru-Bai
Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
Lunca de Sus Lunca de Sus
Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Lacul Asau Lacul Asau
Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului
Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod
Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Baltile Nemirei Baltile Nemirei
Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund
Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
Pasul Vlahita Pasul Vlahita
Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Cioboteni Cioboteni
Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa
Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Poian Poian
Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof
Bardocz 4 GeoKret - Am depus aici Bardocz 4 GK27A4 GeoKret si GEO FORTRESS First Austrian Mega Event Geocoin. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul.
[ Sus ↑ ]
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel. Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod. Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea.
Izvorul din paraul Pastravului Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai. Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc. Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga. Satul Lunga - tinand de Tg.
Fortificatiile din Padurea Rica Fortificatiile din Padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc. Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Mofeta Mofeta Borsec. Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Padurea de Argint Varatec. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.