Localitatea Valeni (judetul Arges) Resedinta: Salatrucu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valeni, judetul Arges

Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 41,79 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 12,24 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 18,17 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 46,82 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 48,1 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 40,89 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 16,09 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 32,38 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Lacul Balea Lacul Balea la 38,18 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 24,45 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 17,61 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 44,82 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 40,01 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 34,13 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 49,15 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 35,01 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 15,43 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Lespezi Star Lespezi Star la 35,08 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 29,01 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 32,87 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 42,16 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 48 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 12,62 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 17 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 66,15 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Cheia Cheii la 54,19 km. Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 67,01 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 61,72 km. Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 66,87 km. Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Lac Tocile la 56,73 km. Lacurile Tocile
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 59,42 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Casolt Casolt la 60,67 km. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 64,85 km. In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 69,92 km. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Pasul Urdele Muntii Parang la 69,28 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Orasul lalelelor Pitesti la 52,02 km. Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.