Localitatea Valea lui Mas (judetul Arges) Resedinta: Musatesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valea lui Mas, judetul Arges

Rapa Evantai la 40,35 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Varful Cozia Varful Cozia la 35,32 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 46,37 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 47,59 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Belvedere Cascada Balea La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 45,88 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 49,44 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 49,09 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 42,17 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 41,97 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Lespezi Star Lespezi Star la 43,02 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 48,25 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Lacul Satic Lacul Satic la 40,83 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Orasul lalelelor Pitesti la 40,51 km
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 42,17 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 43,28 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Lacul Balea Lacul Balea la 44,29 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 46,5 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 34,48 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 19,85 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 35,32 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 69,78 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 52,19 km. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 51,81 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 62,11 km. Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Poteca Printesei Posada la 67,66 km. Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Palatul Brukenthal Avrig la 64,77 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Panorama spre castel Panorama spre castelul Bran
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 58,79 km. Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 56,21 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.