Localitatea Slobozia (judetul Arges) Resedinta: Stoenesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slobozia, judetul Arges

Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 48,45 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari). Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 48,76 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Lacul Satic Lacul Satic la 19,02 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 48,47 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 15,62 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos. Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 49,97 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Sura cu fereastra Holbav la 45,7 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach? ).
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 26,42 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 29,5 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 14,65 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 34,89 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 44,69 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am găsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Love Lock Poiana Brasov la 45,83 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Lacul Zorile Doftana la 48,79 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega. Lacul Zorile s-a format in cavitatea salinei Doftana abandonata in 1900, are o adancime de 24 m si o salinitate scazuta.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 28,91 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 48,88 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega. Cladirea penitenciarului a fost data in folosinta in 1895, si folosita pana in 1960 pentru incarcerarea de detinuti politici si de drept comun.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 23,95 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 15,69 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea. De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 30,88 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 28,52 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 30,52 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 25,69 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
[ Sus ↑ ]
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Forest Cinema Porumbacu de Sus. Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu. Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni. Are o suprafata de 400 m2 si este impartita in mai multe zone.
Varful Ciucas Varful Ciucas. Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia. Pe aici trece poteca banda rosie - magistrala crestei Carpatilor - legand culmea Muntilor Grohotis (prin pasul Bratocea) de culmea Muntelui Tataru (Pasul Tabla Butii).
Lacurile Rotbav. Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Crucea Domnitorului Melicesti. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului. A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866.
Ariusd Ariusd. Ariusd este situata pe malul drept al raului Olt, in partea vestica a judetului Covasna, la limita cu judetul Brasov, pe valea paraului Ariusd. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18. Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Ticusu Nou - Atractii turistice Cosna Localitati apropiate: Stoenesti la 1,41 km, Valea Badenilor la 1,74 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.