Localitatea Putina (judetul Arges) Resedinta: Vladesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Putina, judetul Arges

Padurea Trivale Padurea Trivale
Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Lacul Satic Lacul Satic
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului
Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov
Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
[ Sus ↑ ]
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia. Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Cimitirul penitenciarului Doftana. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Dealul Verde Porumbacu de Sus. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului. De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia. La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig. Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Muzeul Casa Domneasca Brebu. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.