Localitatea Otelu (judetul Arges) Resedinta: Berevoesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Otelu, judetul Arges

Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Cheia Cheii
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Radacini de stanca La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Varful La Om Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Cheile Mari ale Dambovitei
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Izvorul Rece Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Lespezi Star Lespezi Star
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega. Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Poteca Printesei Posada. Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona. Piramidele de pamant de la Sona.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului. Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras. Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Palatul Brukenthal Avrig. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Sura de Piatra Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Barajul Paltinu Seciuri. Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Manastirea Cisterciana Carta. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu. Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Manastirea Turnu Manastirea Turnu. Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita. Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.