Localitatea Morasti (judetul Arges) Resedinta: Cepari.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Morasti, judetul Arges

Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita
Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Orasul lalelelor Pitesti
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita
Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor
Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Padurea Trivale Padurea Trivale
Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Varful Cozia Varful Cozia
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Lacul Balea Lacul Balea
Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu
Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Castrul Arutela Castrul Arutela
Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov
Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita
Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
[ Sus ↑ ]
Manastirea Cisterciana Carta. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Biserica evanghelica Cisnadioara. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Dealul Verde Porumbacu de Sus. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor. Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Transalpina Transalpina. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului. Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Turnul Zincarilor. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu. Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului. In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Lac Tocile. Lacurile Tocile
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Cheia Cheii. Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.