Localitatea Loturi (judetul Arges) Resedinta: Schitu Golesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Loturi, judetul Arges

Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 39,84 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 41,54 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 30,56 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 48,88 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 37,8 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 43,8 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 35,2 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 42,68 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 26,94 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 46,73 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 36,03 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Orasul lalelelor Pitesti la 41,34 km
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 39,88 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 30,7 km
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 35,16 km
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 55,09 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 59,59 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Lacurile de la Strandul Codlea Lacurile de la Strandul Codlea la 65,1 km. Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 58,74 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 62,48 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 54,49 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 56,28 km. Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Turnul Negru Brasov la 64,82 km. Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 59,77 km. Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 65,94 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 63,96 km. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 65,29 km. Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 61,04 km. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.