Localitatea Colnic (judetul Arges) Resedinta: Valea Mare Pravat.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Colnic, judetul Arges

Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 42,24 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 33,33 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 18,53 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos. Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 27,23 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 36,58 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 25,44 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii. De aici spre stanga, coborare accentuata 3 km.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 34,14 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii. La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 44,36 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 31,43 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 34,22 km
Panorama spre castelul Bran
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 35,02 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 30,23 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 49,36 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am găsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 38,3 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 36,28 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow. Parc memorial amenajat in memoria jertfei eroice a militarilor americani si in cinstea legaturilor istorice de prietenie, existente intre poporul roman si cel american.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 30,42 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 32,59 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei. Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 28,52 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie. Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Lacul Satic Lacul Satic la 20,61 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
[ Sus ↑ ]
Baraj Oltet. Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega. Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor. Vechiul complex turistic Baile sarate Telega se afla intr-o stare totala de degradare, azi functioneaza doar complexul Soimul.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig. Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu. Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni. Are o suprafata de 400 m2 si este impartita in mai multe zone.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega. Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega. Cladirea penitenciarului a fost data in folosinta in 1895, si folosita pana in 1960 pentru incarcerarea de detinuti politici si de drept comun.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18. Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului. Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus. Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Simonesti - Obiective turistice Inlaceni Localitati apropiate: Fantanea la 1,01 km, Bilcesti la 1,73 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.