Localitatea Valea Poienii (judetul Alba) Resedinta: Ramet.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valea Poienii, judetul Alba

Piatra Cetii Piatra Cetii la 8,99 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Lacul Somesul Cald la 44,58 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Biserica reformata de pe strada Lupului la 47,9 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 12,54 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 47,1 km
Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 10,38 km
Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Dealul Hoia la 47,25 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 33,16 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Salina Turda la 35,32 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 48,05 km
Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 39,6 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 31,82 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 31,16 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Mina de campie Muntii Trascau la 15,71 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design la 49,47 km
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 25,77 km
Rosia Montana - Taul Mare
Podul minciunilor Blaj la 39,6 km
Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 30,83 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 42,75 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. In drum spre Oradea - Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
MIG 21 Campia Turzii la 38,65 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Fagul imparatului Muncelu la 17 km
Fagul imparatului, Muncelu
Lumea pierduta din gradina botanica Lumea pierduta din gradina botanica la 46,79 km
Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti la 23,03 km
Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 47,48 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 47,56 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 4,15 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Valisoarei la 9,13 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
[ Sus ↑ ]
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau la 2,88 km
Vanatarile Ponorului este o rezervatie complexa, clasificata ca si poljie. Poljie este un cuvant sloven, inseamna campie, si denumeste un relief exocarstic.
Pestera Huda lui Papara - Muntii Trascau
Pestera Huda lui Papara - Muntii Trascau la 3,96 km
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 51,83 km. Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Biserica fortificata Axente Sever la 63,67 km. Biserica fortificata din Axente Sever
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 68,54 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Calnic Calnic la 52,81 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 50,98 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 68,59 km. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 57,14 km. Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 61,81 km. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 58,43 km. Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Salistioara Salistioara Brad la 63,22 km. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.