Localitatea Tibru (judetul Alba) Resedinta: Cricau. Denumire maghiara: Tibor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tibru, judetul Alba

Cheile Valisoarei la 20,07 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 22,01 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 36,78 km
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Lavanda Purple Love Grindeni la 48,24 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 35,32 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 22,1 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 35,16 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 47,77 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 25,63 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 14,42 km
Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 28,6 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 14,47 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 5 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 9,71 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 24,23 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Mina de campie Muntii Trascau la 30,88 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Pestera Prabusita Geoagiu la 44,45 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Baile Turda la 46,18 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 41,97 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
La Pietri La Pietri Cetea la 5,93 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 40,75 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 6,26 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 29,14 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 34,82 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
MIG 21 Campia Turzii la 45,01 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
[ Sus ↑ ]
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau la 5,88 km
Stanca Picuiata (Ticuiata) - Muntii Trascau
Stanca Picuiata (Ticuiata) - Muntii Trascau la 5,93 km
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 68,35 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Treptele romane Ruda-Brad la 56,65 km. Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 52,78 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 60,49 km. Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Moardas Moardas la 64,41 km. Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 52,86 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design la 64,9 km. Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 58,47 km. Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Biserica catolica Sibiu la 63,48 km. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 68,42 km. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 58,82 km. Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 62,9 km. Pod nou peste Cibin - Sibiu
Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 57,32 km. Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 51,52 km. Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 64,57 km. Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 52,62 km. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.