Localitatea Tarina (judetul Alba) Resedinta: Rosia Montana. Denumire maghiara: Cárina.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarina, judetul Alba

Fagul imparatului, Muncelu
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Varful Mamut Varful Mamut
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Cheile Ardeului Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Sub Piatra Corbului Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Cheile Ampoitei Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Piatra Despicata Piatra Despicata, Rosia Montana.
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Pestera de la Poarta Zmeilor Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Traseul celor 3 Fortificatii Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
[ Sus ↑ ]
Cheile Intregalde - Muntii Trascau
Cheile Intregalde - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Universitatea Babes-Bolyai Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Varful Bohodei Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Biserica reformata de pe strada Lupului. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Rapa Rosie Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Izvorul Recea Izvorul Recea. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj. Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Mina evreilor Agarbiciu. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Oul Arsitei Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Cetatea Deva Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.