Localitatea Ponor (judetul Alba) Resedinta: Ponor. Denumire maghiara: Nagyponor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ponor, judetul Alba

Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Gradina zoologica Turda la 41,07 km
Gradina Zoologica Turda
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 43,55 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 14,94 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 27,94 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 48,14 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Dealul Hoia la 49,26 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Lumea pierduta din gradina botanica Lumea pierduta din gradina botanica la 49,21 km
Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Salina Turda la 39,86 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 33,25 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Mina de campie Muntii Trascau la 19,5 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Izvorul Recea Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 43,47 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Plimbare - O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
Biserica catolica din Turda la 39,59 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 49,12 km
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 14,76 km
Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 21,63 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 40,9 km
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 44,91 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries.
Biserica de lemn Ghioncani la 12,1 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Fagul imparatului Muncelu la 12,21 km
Fagul imparatului, Muncelu
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 20,32 km
Rosia Montana - Taul Mare
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 47,97 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 41,48 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 32,37 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
[ Sus ↑ ]
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau la 5,87 km
Vanatarile Ponorului este o rezervatie complexa, clasificata ca si poljie. Poljie este un cuvant sloven, inseamna campie, si denumeste un relief exocarstic.
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau la 6,07 km
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 59,85 km. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 62,92 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 63,67 km. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 54,71 km. Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 50,63 km. Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 66,95 km. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 55,98 km. Cucurbata Mare
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 51,96 km. Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 59,55 km. Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
Lavanda Muresan Saulia la 69,3 km. Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.