Localitatea Poiana Ampoiului (judetul Alba) Resedinta: Metes. Denumire maghiara: Ompolymező.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Ampoiului, judetul Alba

Case din piatra Ceru-Bacainti la 15,99 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 25,12 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 21,37 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Pestera Cainilor Bacaia la 18,76 km
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Cheile Plaiului la 36,19 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 9,05 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 19,04 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Cariera de travertin Geoagiu la 23,82 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 20,65 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 23,13 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 15,24 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 36,61 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Fagul imparatului Muncelu la 33,69 km
Fagul imparatului, Muncelu
Piatra Corbului Piatra Corbului la 5,09 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 12,63 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Biserica de lemn Ghioncani la 17,69 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 47,5 km
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 32,62 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 7,31 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 30,91 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
[ Sus ↑ ]
Piatra Craivii (Piatra Craivei, Piatra Caprei, Apulon) - Craiva, Muntii Trascau
Piatra Craivii (Piatra Craivei, Piatra Caprei, Apulon) - Craiva, Muntii Trascau la 15,24 km
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau la 18,03 km
Biserica reformata Turda-Veche la 61,51 km. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn la 69,32 km. Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Biserica fortificata Axente Sever la 63,24 km. Biserica fortificata din Axente Sever
Turnul Zincarilor la 67,26 km. Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 56,84 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 57,11 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 54,48 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Biserica catolica Sibiu la 66,93 km. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 57,21 km. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 68,19 km. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Gura Raului Gura Raului la 58,83 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 67,94 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 57,14 km. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Baile Turda la 62,82 km. Baile Turda, Lacul Roman.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 69,66 km. Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.