Localitatea Mereteu (judetul Alba) Resedinta: Vintu de Jos. Denumire maghiara: Merítő.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Mereteu, judetul Alba

Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 21,81 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Pestera Cainilor Bacaia la 19,93 km
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Cetatea Blidaru la 41,47 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 40,73 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 22,74 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 41,01 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 20,15 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Gura Raului Gura Raului la 49,75 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 21,42 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Salistioara Salistioara Brad la 47,54 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 22,15 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Poiana Inimii Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 23,2 km
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 41,05 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 16,59 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 21,84 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
La Pietri La Pietri Cetea la 30,27 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 27,88 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 16,1 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 13,97 km
Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 30,75 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Biserica de lemn Ghioncani la 28,72 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Calnic Calnic la 21,34 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 43,17 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 45,23 km
Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Cheile Plaiului la 46,23 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 46,04 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 25,21 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 29,9 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 46,47 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Pestera Prabusita Geoagiu la 22,86 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
[ Sus ↑ ]
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 12,7 km
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 22,61 km
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 51,13 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 67,08 km. Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries.
Mina de campie Muntii Trascau la 54,54 km. Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 66,64 km. Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Grupul de case Rusesti Merisor la 62,64 km. Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 61,98 km. Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Lacul Randunica la 51,18 km. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Traseul Ruinelor Vulcan la 68,74 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 55,95 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 62,08 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Taul fara fund Pesteana la 69,8 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 53,02 km. Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 59,65 km. In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Cisnadie Cisnadie la 64,13 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Biserica catolica Sibiu la 60,09 km. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 60,32 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.