Localitatea Garbovita (judetul Alba) Resedinta: Aiud. Denumire maghiara: Középorbó.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Garbovita, judetul Alba

Doua piramide Doua piramide Vladesti la 6,27 km
Iesind din Padurea Sloboda, conducand pe drumul Transapuseana spre vest, la un moment dat calatorul atent poate observa doua piramide.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 31,69 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 38,93 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Cheile Valisoarei la 11,49 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 8,35 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 24,71 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 22,08 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 32,69 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 21,9 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Fagul imparatului Muncelu la 31,51 km
Fagul imparatului, Muncelu
Belvedere Dealul Paza Aiud la 6,59 km
Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 19,42 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Salina Turda la 35,15 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 41,59 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 49,1 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 44,7 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 12,07 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 39,96 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 47,02 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 10,15 km
Cruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni.
Cheile Manastirii Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului.
Poiana Inimii Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Padurea Sloboda Padurea Sloboda Magina la 4,99 km
Padurea Sloboda se afla la sud-vest de localitatea Magina, care apartine de municipiul Aiud.
Cheile Plaiului la 16,7 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Biserica reformata Turda-Veche la 34,03 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Rapa Rosie Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 36,47 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 49,07 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 39,48 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
[ Sus ↑ ]
Stanca Picuiata (Ticuiata) - Muntii Trascau
Stanca Picuiata (Ticuiata) - Muntii Trascau la 7,59 km
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau la 7,77 km
Oul Arsitei Oul Arsitei la 57,06 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 55,75 km. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 65,91 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Fabrica de pensule la 55,9 km. Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 66,71 km. In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 55,69 km. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 51,38 km. In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 59,44 km. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Tacla Gavrii Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Biserica luterana fortificata Biserica luterana fortificata Richis la 67,71 km. Biserica evanghelica luterana fortificata din Richis (Reichesdorf) este o basilica gotica de peste 500 de ani. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 61,04 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Rusi Rusi la 54,7 km. Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 53,16 km. Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.
Baile termale romane Germisara Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 55,91 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Baile Someseni Baile Someseni la 55,36 km. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 54,17 km. Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.