Localitatea Floresti (judetul Alba) Resedinta: Ramet.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Floresti, judetul Alba

Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 47,9 km
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Cheile Valisoarei la 7,92 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 10,41 km
Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Lavanda Purple Love Grindeni la 43,32 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Gradina zoologica Turda la 35,77 km
Gradina Zoologica Turda
Lacul Somesul Cald la 46,03 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Varful Mamut Varful Mamut la 28,08 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 48,01 km
Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 48,95 km
Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 31,92 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 27,52 km
Rosia Montana - Taul Mare
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 5,71 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 48,12 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 48,7 km
Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 8,65 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 28,04 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 28,72 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 49,57 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Turnul Pompierilor Cluj-Napoca la 49,05 km
Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit la sfarsitul secolului XV, se afla pe strada Tipografiei numarul 17.
Baile Turda la 35,71 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 28,04 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 40,73 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 26,22 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 15,17 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 31,82 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 37,16 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
[ Sus ↑ ]
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau la 4,66 km
Vanatarile Ponorului este o rezervatie complexa, clasificata ca si poljie. Poljie este un cuvant sloven, inseamna campie, si denumeste un relief exocarstic.
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau la 5,18 km
Cadere in gol Strada Valea Visei la 63,6 km. Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 53,49 km. Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 50,18 km. Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene.
Fabrica de pensule la 50,46 km. Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Pestera Prabusita Geoagiu la 53,68 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 56,32 km. Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 67,43 km. Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 67,63 km. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Lacul Randunica la 67,75 km. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 58,81 km. Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.