Localitatea Barlesti-Catun (judetul Alba) Resedinta: Mogos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Barlesti-Catun, judetul Alba

Treptele romane Ruda-Brad la 46,7 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 48,96 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Plimbare - O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
Biserica reformata Turda-Veche la 44,19 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 21,04 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 20,04 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 15,69 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Lacul Somesul Cald la 49,77 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 28,37 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Baile Turda la 45,75 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Cariera de travertin Geoagiu la 42,44 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 35,99 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 18,94 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 44,17 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 12,2 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 19,49 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 42,47 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 24,25 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 42,99 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 33,48 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Cheile Plaiului la 16,4 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
[ Sus ↑ ]
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau la 5,64 km
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau la 6,12 km
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 69,92 km. Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 58 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 55,96 km. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 58,03 km. Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 69,99 km. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Capsuni de Barbosi Ciretea la 69,3 km. La plantatia Capsuni de Barbosi din satul Ciretea numarul 25, puteti sa va culegeti fructele preferate, in cosulete pregatite pentru a fi umplute.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 55,3 km. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 68,69 km. Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita.
Mina evreilor Agarbiciu la 53,51 km. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 63,61 km. Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 69,99 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 67,22 km. Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.