Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Padurea Uricani

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Padurea Uricani..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Padurea Uricani - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cetatea Varjuvar 3
Cetatea Varjuvar 3
Iesirea la plaja Corbu plaja Cherhana La Plage
Iesirea la plaja
9523 Buila Vanturarita
9523
Accesibil auto Targu Mures biserica baptista neterminata
Accesibil auto
Soseaua portal ascuns stanca pestera cerna
Soseaua
...gloria lumii cetatea Rakoczi ghimes
...gloria lumii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Padurea Uricani!

>>> Vizitati Padurea Uricani si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Valea Ursului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,93 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Valea Ursului: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Padurea Uricani?
(detalii dupa autentificare)
Fanetele seculare Valea lui David la 6 km.
Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 6,8 km. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
Podul Trancu Iasi la 8,3 km. Actualul pod, lung de 40 m si lat de 6 m, este o pasarela din beton, care inlocuieste vechiul pod din lemn, folosit timp de 75 de ani. Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros.
Tiki Village Iasi la 10 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3). Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
Saraturile din Valea Ilenei la 11,7 km. la 12,8 km.
Belvedere Repedea Iasi la 13,3 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 13,4 km. Dealul lui Dumnezeu la 14,5 km. la 15,7 km. Padurea Frumusica la 17 km. La Strainasi la 17,3 km. Padurea Icuseni la 17,9 km. Poiana cu schit Poiana cu cetate la 19 km. Iazul lui Dumnezeu la 30 km. Movila lui Burcel la 40,8 km. Rezervatia naturala Bohotin-Pietrosu la 44,1 km.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 46 km. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 46,2 km. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
Lunca Mircesti la 47 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
la 48,6 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m.
Padurea Catalina Cotnari la 50 km.
Manastirea Lipova la 52,8 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Manastirea Plopana la 54,1 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Locul fosilifer Nisiparia Hulubat la 57,4 km. Coasta Rupturile Tanacu la 59,7 km. Movila Rabaia Rasesti la 64,1 km.
Varful Dorosan la 64,9 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Manastirea Sfanta Olga la 66,1 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei. Cea mai inalta.
Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 66,4 km. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani. Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
la 68,4 km. la 69,8 km.
Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 69,9 km. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
la 74,7 km. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
Podul de piatra Cosula la 75,5 km.
Valori naturale - Judetul Iasi
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Padurea Uricani
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Iasi, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. In timp ce impachetam cutia, cred ca mi-am uitat pixul special pe trepte.
  • Izvorul de la Botul Farcului Izvorul din carare. Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Un soare bland ne-a insotit cararea, istoria ne-a starnit jalea(transee si locasuri de artilerie).
  • Am gasit cutia, un loc foarte bun. Frumoasa plimbarea prin padure.
  • Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Nu toti iubesc insa muntele, deoarece la locul ascunzisului erau ascunse doua bidoane de plastic.
  • Varful Pilistea - Munceii Intorsurii Pilistea sau Pilisca, acelasi varf. Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul secolul XX.
  • Drumetind pe interfluviul Fisag-Fitod am trecut si pe langa troita aflata pe interfluviului in capul drumului ce suie din Misentea si ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului. Cu gandul de a verifica existenta geocutiei de aici.
  • Zona este o adevarata cutie plina de surprize. Am stat cateva zile in Cheile Varghisului, am parcurs cateva trasee, am vizitat Pestera Mare de la Meresti (Orban Balazs) si am primit la randul nostru vizita unui urs, in fuga, este drept.
  • Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti Faraonul, intre imagine si imaginatie. Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Gasita in stare buna. M-am urzicat de vreo 5 ori.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Baia Calugarilor Nici o problema. Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. In alta ordine de idei, am vazut persoane care se chinuiau minute in sir sa gaseasca geocutia.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu. Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Am pus cutia in acelasi ascunzis, pietrele ce astupa bine gaura putandu-l totusi semnala - unui ochi atent -, prin relativa artificialitate a dispunerii lor.
  • Turnul Ciuntit - Tomesti Totusi, chiar acolo e. N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul. Locul este deosebit de pitoresc, iar descoperirea cutiei - n-ar trebui sa ridice probleme - este o rasplata binemeritata pentru timpul si efortul de a ajunge aici.
  • Nice.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa Venind de sus, de pe munte. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa Nici o armata nu face cat un gps. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Dalnic - satul natal al lui Gheorghe Doja, bisericile din Moacsa, Rezervatia Reci.
  • Am avut noroc in a gasi aceasta cutie, deoarece am cautat destul de mult. Efortul a fost incununat de succes si locul in care este amplasata este deosebit.
  • Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis. Din cauza unor domnisoare care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
  • A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. Noua scara de acces pe varful Toaca a fost inaugurata in 2018, de atunci nu am mai fost nici eu aici, astfel incat am ales ca prima tura de munte a anului, Ceahlaul.
  • Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Cred ca urcarea pe oricare dintre stanci ofera o priveliste frumoasa.
  • Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Padurea Uricani? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!