Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Padurea Tatarusi

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Padurea Tatarusi..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Padurea Tatarusi - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Drumul feudal Cheia Canionul Oratii
Drumul feudal
OLA TB
OLA TB
Monumentul pasul Vlahita
Monumentul
Deasupra padurii Lupeni Bisericani Bulgareni muntele dealul Gordon
Deasupra padurii
Pietrosu vazut de pe Lucaciu lucaciu calimani
Pietrosu vazut de pe Lucaciu
Intrarea in biserica manastire calimani
Intrarea in biserica

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Padurea Tatarusi!

>>> Vizitati Padurea Tatarusi si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Homita, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,5 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete.
Stejaris Tulghes Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare. Speciile insotitoare obisnuite la altitudini joase sunt teiul pucios, jugastrul, si alunul.
Belvedere Piatra Sugaului Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului. Traseul Cabana Ecolog - Saua Strungii - versantul vestic Munticelu - Piatra Sugaului - Jgheabu cu Lusi - Cabana Ecolog este de tip circuit, si marcat cu triunghi rosu.
Lacul Veselaru Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m. A aparut in 1940 in urma unei alunecari de teren, fiind format pe  treapta superioara a acesteia.
Piatra Laptariei Bilbor Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul. La sud-vest de varful aflat la o altitudine de 1450 m, gasim o stanca cu dinti ascutite, denumita (probabil mai recent) Stanca lui Codrean.
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn. Din 2001 devine schit de calugari, dar cu cate un vietuitor pasager, abia din 2002 populandu-se prin venirea a 4 calugari de la Manastirea Ceahlau.
Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona.
Trei Pietre Munceii Nascalatului Belvederile oferite de punctul somital sunt impresionante. Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Urcand pe dealul Parul - la poalele căruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta. Este, spun localnicii, o sihastrie personala a episcopului de Neamt?!
Un drum asfaltat se desprinde din DN 12A (Miercurea Ciuc - Onesti) si urca de-a lungul vaii. Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Manastirea Sfantul Nicolae Cosula Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer.
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
Stanca Dochiei Masivul Ceahlau Este o stanca mare, impresionanta, care se afla intr-un luminis. Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Tinovul Saru Dornei Neagra Sarului
Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Felicitari. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia.
La deget Stogul de piatra Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Izvorul de apa minerala Dobreanu Bilbor
Manastirea Plopana Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Fagetul Dragomirna
Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit. Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Iazul lui Dumnezeu
Varful Grindusu Muntii Tarcaului Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Piatra Runcului Padurea Uricani
Poiana Alba Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura A fost, totodata, unul dintre organizatorii turismului montan din oras. Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului. Dar acest obstacol e doar un prilej de bucurie pentru parau.
Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos Lor li se mai adauga inca unul aflat pe versantul drept al aceleasi vai. In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea. Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
Podul medieval Soldanesti Falticeni Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea. Podul medieval peste raul Somuzul Mare se afla pe strada Tudor Vladimirescu.
Manastirea Pestera Garcina Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Lacul Iapa Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei.
Biserica Faghieni Izvoru Berheciului Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Stanca cu brazi Stogul de piatra Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci. Cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica Capela Sfanta Ana Gheorgheni
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Am ramas si eu nemultumit de ascunzis.
Cripta armeneasca Tulghes Cripta a fost construita de mesteri armeni la inceputul secolului 20. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala, compusa din 3 nivele: subsol, parter, si un turn-(clopotnita).
Valori naturale - Judetul Iasi
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Padurea Tatarusi
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Iasi, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Transalpina Intr-o zi de duminica. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie.
  • Faina catarare.I
  • Varful Harghita Madaras Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata. Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Piramidele de langa Apold Interesant. Interesante piramide.
  • Sub Muntele Uroi Mount Urui. Venind dinspre Parcul Dendrologic din Simeria. Am avut ambitia, dupa un urcus usor, sa gasesc si aceasta cutie si am reusit.
  • Am gasit aceasta cutie. In cutie nu mai este creion, pix.
  • Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Ele protejeaza niste sonde seismice ale celor de la statia de la Muntele Rosu.
  • Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Am gasit geocutiuta pozitionata langa Bastionul Croitorilor. De apreciat locatia ei si recomandarea turistica pe care o face celor care viziteaza orasul si fac efortul sa descopere geocutiuta.
  • Varful Simon - Muntii Stanisoarei Varful Simon. Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara. Ceata sa risipit un pic pe varf.
  • Parcul Colina - Cluj First geocache. Searched and founded. Lucky with my children.
  • Biserica catolica - Imeni Oare de ce?. Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Dar intrebarea Oare de ce?
  • Fereastra de sub Casoaia - Androneasa Fereastra. Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
  • Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes Varful Biliboc. Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete. Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. E putin incomod sa cobori si sa stai langa ascunzis, astfel am notat terenul avand 2 stele.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna Alta statie pentru ascunzis. Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • Panorama Sfantu Gheorghe Deasupra orasului Sfantu Gheorghe. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere. Apoi sa urcati pe deal, sa cautati aceasta geocutie si sa admirati privelistea ce se deschide spre oras.
  • Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Danseaza Dianette95, nu eu.
  • Sibiu Cred ca o sa merg mai departe. Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.
  • Varful Harghita Madaras Loc frumos si interesant. Cutia bine ascunsa, dar usor de gasit. Ciao.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Padurea Tatarusi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!